Sentimentul de << Acasa >> a fost si ramane o piatra de temelie in abordarea Quadra Casa

Intr-o lume a designului de interior marcata de schimbari si inovatii tehnologice, exista putini jucatori care sa reuseasca sa ramana in top si sa dicteze trendurile pe piata. Tatiana Popescu, fondatoarea si forta din spatele Quadra Casa, este una dintre acele figuri emblematice care a transformat un business de familie intr-un lider incontestabil in solutiile premium pentru amenajari interioare. Cu o viziune clara, investitii masive si un devotament constant pentru excelenta, Tatiana a adus Quadra Casa in centrul atentiei, devenind prima alegere atat pentru clienti exigenti, cat si pentru dezvoltatori imobiliari de renume. Cum e sa fii la carma unui imperiu, sa te mentii in top intr-o industrie extrem de dinamica si competitiva, ce provocari si ce satisfactii implica activitatea in acest domeniu fascinant? Tatiana Popescu…

1. Quadra Casa este astazi un nume de referinta in domeniul amenajarilor interioare, se distinge prin excelenta. Un succes datorat motivatiei tale de a oferi solutii inovatoare si de a depasi asteptarile, intr-o piata competitiva precum cea din Romania. Care sunt principiile care stau la baza performantelor Quadra Casa?

Tatiana Popescu: Consider ca un business de succes inseamna multa munca, seriozitate, calitate si bineinteles, orientare catre client. Sunt multe de spus, dar principiile de baza ale brand-ului Quadra Casa sunt excelenta si calitatea, inovatia, profesionalismul, relatiile pe termen lung cu clientii si nu in ultimul rand, sustenabilitatea. Ne dorim sa ne diferentiem in aceasta piata competitiva si credem ca aceste principii ne vor ajuta. In plus, clientii apreciaza intotdeauna calitatea, personalizarea si profesionalismul, motiv pentru care punem foarte mult accent pe aceste principii.

2. In contextul unei piete competitive, ce presupune mentinerea acestui standard ridicat?

Tatiana Popescu: Mentinerea unui standard ridicat pe o piata competitiva precum cea a designului interior, asa cum este si cazul nostru, presupune efort constant si o atentie deosebita la mai multe aspecte cum ar fi inovatia continua, serviciile complete, marketingul strategic si managementul eficient. Lucrurile nu pot functiona unul fara celalalt. Aceasta piata, a designului interior, este intr-o continua evolutie, iar pentru a ramane relevant, trebuie sa fim mereu la curent cu cele mai noi tendinte, materiale si tehnologii. Investim in dezvoltare, participam la evenimente de profil si colaboram cu designeri si arhitecti de renume pentru a ne asigura ca indeplinim si depasim asteptarile celor care ne trec pragul.

3. Quadra Casa ofera “o experienta completa de design interior”. Ce presupune mai exact?

Tatiana Popescu: Pentru mine si echipa Quadra Casa, o experienta completa de design interior implica o abordare holistica si personalizata a proiectului de amenajare, inca de la inceput, de la primele schite, si pana la ultima atingere. O experienta completa inseamna intelegerea nevoilor clientului, crearea de planuri detaliate si selectarea materialelor si finisajelor. In proiectele in care suntem implicati, luam in considerare intotdeauna stilul de viata al clientului nostru, preferintele estetice si desigur, bugetul. Nu ne dorim sa ne limitam doar la a vinde produse, vrem sa oferim solutii complete de amenajare a spatiului, de la concept si pana la realizare. Si ma bucur sa spun ca reusim sa facem acest lucru la standarde ridicate.

4. Ai mentionat importanta trendurilor in designul interior. Cum reusesti sa ramai mereu in pas cu ultimele tendinte si inovatii si care sunt trendurile pentru 2024?

Tatiana Popescu: Cum spuneam si mai devreme, incercam sa fim intotdeauna la curent cu cerintele pietei, cele mai noi tehnologii si tendinte, participam la evenimente de profil si asa mai departe. Este un domeniu care ne pasioneaza si din fericire, facem aceasta documentare cu bucurie si placere. Cat despre trendurile pentru 2024, putem vorbi despre materialele naturale si durabile combinate cu texturi si modele variate, dar si cu mobilierul modular si multifunctional. 2024 inseamna accent pe bunastare, pe crearea de spatii care sa promoveze relaxarea, productivitatea si sanatatea, ceea ce ne dorim cu totii in fiecare zi. Ce mai vreau sa mentionez, este ca in ciuda faptului ca multi ne-am intors la birou dupa perioada de work from home, inca se cer spatii de lucru integrate in locuinta si este un trend si o cerinta care cred ca se va pastra pe termen lung.

5. In ultimii ani, Quadra Casa a avut o crestere impresionanta, inclusiv prin deschiderea a trei showroom-uri. De ce acum aceasta expansiune rapida?

Tatiana Popescu: Sunt multi factori care ne-au ajutat sa avem aceasta expansiune rapida, printre care amintesc cererea crescuta in piata, pozitionarea puternica a brandului, dar si strategia si dezvoltarea ambitioasa. Pandemia ne-a invatat sa acordam o atentie din ce in ce mai mare aspectului caselor noastre, iar acest lucru a dus catre o crestere naturala a cerintei, a atentiei cu privire la materialele folosite, cum au fost obtinute materialele respective, cat de eco-friendly sunt si asa mai departe. Datorita acestor cerinte, automat brand-urile si business-urile care au livrat aceste lucruri, au devenit din ce in ce mai cautate si mai puternice, ducand la o crestere naturala. In plus, a avut loc si o crestere a standardului de viata, iar odata cu cresterea puterii de cumparare, oamenii sunt dispusi sa investeasca mai mult in amenajarea locuintelor. Aici intervenim noi si le oferim ceea ce-si doresc.

6. Quadra Casa este recunoscuta si pentru colaborarile cu dezvoltatori imobiliari de renume. Ce sta la baza acestor parteneriate?

Tatiana Popescu:  Dezvoltatorii imobiliari vor cauta intotdeauna la partenerii lor experienta, profesionalism, capacitate de a livra proiecte la timp si in bugetul agreat, dar si flexbilitate si adaptabilitate. Din fericire, valorile noastre si ale dezvoltatorilor imobiliari se aliniaza de cele mai multe ori, iar acest lucru reprezinta o carte de vizita pentru noi. Atat ei cat si noi, avem ca obiectiv principal satisfacerea nevoilor clientilor, iar acest lucru se poate vedea in proiectele pe care le-am realizat si parteneriatele pe care le-am construit de-a lungul timpului.

7. Care sunt proiectele emblematice pentru Quadra Casa, la care te raportezi cu mandrie?

Tatiana Popescu: O intrebare foarte buna! Ma bucur sa spun ca avem multe proiecte in dezvoltare si ca am avut ocazia sa lucram la multe proiecte spectaculoase, dar cele de care imi amintesc cu drag sunt Amber Forest si U Center, hotelul Marmorosch si Kisseleff Rezidential, datorita provocarilor proiectelor, dar si specialistilor cu care am colaborat. Si mai sunt multe proiecte la care ma gandesc cu drag, dar si proiecte viitoare pe care abia astept sa le finalizam, cum ar fi BHB si Arqa. Atunci cand esti implicat intr-un proiect, mai ales cand este unul de amploare, nu ai cum sa nu-l iubesti, mai ales ca in domeniul nostru, ai acest avantaj de a vedea cum lucrurile prind viata. Dintr-o schita pe foaie ajunge o cladire emblematica.

8. Care sunt cele mai solicitate servicii Quadra Casa in prezent?

Tatiana Popescu: Am observat de-a lungul timpului ca cele mai solicitate servicii Quadra Casa variaza in functie de tendintele pietei si de preferintele clientilor. La ora actuala, cele mai solicitate servicii sunt design-ul custom made, dar si serviciile de montaj pe care le punem la dispozitia clientilor nostri. Aici mai vreau sa amintesc si de faptul ca executam montaj pentru fatade ventilate, o solutie moderna si eficienta pentru finisarea exterioara a cladirilor cu nenumarate avantaje precum eficienta energetica crescuta, prevenirea condensului, rezistenta la foc, socuri, la murdarie si protectie impotriva intemperiilor. Clientii sunt din ce in ce mai atenti la aceste lucruri.

9. Extinderea portofoliului de produse, dezvoltarea serviciilor personalizate si inovatiile au fost mereu in atentia Quadra Casa. Ne poti da cateva exemple care au avut un impact semnificativ pe piata din Romania?

Tatiana Popescu: As putea spune ca pardoselile din lemn exotic, placile ceramice de dimensiuni mari si sistemele de iluminat inteligente. Cred ca dezvoltarea conceptului de “casa inteligenta“ a fost unul dintre cele mai apreciate, deoarece intr-o casa inteligenta si cu eficienta sporita, ne simtim cel mai bine. Totul este mult mai la indemana si rapid, ne dorim ca vietile noastre sa fie mai simple, iar acest lucru ajuta. Un alt lucru care cred ca avut un impact semnificativ este promovarea sustenabilitatii, deoarece ne-am asigurat ca am integrat in proiectele noastre materiale si solutii eco-friendly, astfel incat sa contribuim la cresterea constientizarii asupra importantei sustenabilitatii in constructii.

10. Cat de mult s-au diversificat nevoile clientilor in ultimii 10 ani si ce inseamna sa raspunzi astazi unei clientele sofisticate?

Tatiana Popescu: In ultimul deceniu, nevoile si preferintele clientilor s-au schimbat semnificativ, iar aceste schimbari ne-au fortat si pe noi, antreprenorii de pretutindeni, sa facem schimbari rapid si sa oferim solutii din ce in ce mai inovatoare. Clientul de astazi spre deosebire de cel de acum 10 ani nu mai cauta doar un produs sau un serviciu, cauta o experienta. Nu se mai uita sa fie doar parchet, isi doreste sa stie cum a fost obtinut, cat de mic sau mare a fost impactul asupra mediului, daca poate fi refolosit. Ca tot spuneam mai devreme, tehnologia integrata este o cerinta care acum 10 ani nu exista. Din ce in ce mai multi clienti isi doresc locuinte automatizare, sisteme inteligente de iluminat si control al temperaturii. Clientul de astazi isi doreste o experienta completa, de la design la executie, pana la servicii post-vanzare si asistenta, iar daca tu ca brand reusesti sa livrezi aceste lucruri, clientul va reveni la tine, iar retentia este mult mai mare.

11. Ce inseamna tehnologii de ultima generatie cand vorbim despre design interior?

Tatiana Popescu: Depinde din ce punct de vedere discutam, daca vorbim din punctul de vedere al celui care ofera un serviciu, putem vorbi chiar si despre realitate virtuala si augmentata. Daca vorbim din punctul de vedere al clientului, tehnologie in design interior inseamna automatizarea locuintei, imprimarea 3D, senzori si aplicatii mobile. Tehnologia de ultima generatie in designul interior inseamna sisteme inteligente care controleaza iluminatul, incalzirea si securitatea. Tehnologia de imprimare 3D permite crearea de obiecte de design unice, cu forme complexe si detalii fine, iar senzorii pe care ii putem monta in locuinta colecteaza date despre utilizarea spatiului si permit optimizarea functionalitatii si confortului.

12. In ce masura automatizarea locuintelor este acum un must si ce potential vezi in dezvoltarea tehnologiei revolutionare Hypertouch pentru crearea unor experiente multisenzoriale?

Tatiana Popescu: Spuneam mai devreme ca automatizarea locuintei este un trend, insa in ultima vreme, a devenit mai mult o necesitate dictata de stilul de viata modern pe care il avem. Iar aici integrez sistemele de iluminat inteligente, dar si termostatele inteligente, sistemele de securitate si asistentii vocali, iar toate acestea sunt un must have deoarece creeaza siguranta, confort si modernitate. Tehnologia Hypertouch de care ma bucur sa mentionez, deschide perspective noi in domeniul interactiunii om-masina, iar in ceea ce priveste designul interior, se regaseste in pereti interactivi si suprafete tactile personalizate. Fiecare element al spatiului poate fi adaptat la preferintele individuale si in mod natural si normal, interactiunea cu tehnologia devine mai placuta si parte din viata noastra cotidiana. 

13. Acel “a te simti acasa, in cel mai adevarat sens al cuvantului” ramane in continuare marea voastra provocare sau exista alte provocari cu care va confruntati in prezent?

Tatiana Popescu: Este o intrebare excelenta si care ne aduce in centrul preocuparilor noastre ca si companie. Intr-adevar, sentimentul de „acasa” a fost si ramane o piatra de temelie in abordarea noastra, deoarece ne dorim ca fiecare proiect sa fie mai mult decat o simpla amenajare, ci un spatiu care sa reflecte personalitatea si nevoile unice ale fiecarui client. Dar, pe masura ce lumea se schimba, si provocarile noastre evolueaza.

14. Care a fost cel mai mare obstacol pe care l-ai intampinat in cariera ta si cum ai reusit sa il depasesti?

Tatiana Popescu: In lumea designului interior de lux, piata este una extrem de competitiva si dinamica. Ca antreprenor in acest domeniu, as spune ca unul dintre cele mai mari obstacole pe care l-am intampinat este mentinerea unui nivel constant de inovatie si exclusivitate, deoarece nu este un obstacol cu care te intalnesti o singura data. Este intotdeauna acolo. Este mai mult o provocare. De ce aceasta provocare? Clientii din segmentul premium se asteapta la produse si solutii unice, care sa le ofere un avantaj in ceea ce priveste stilul si rafinamentul. Piata este saturata de branduri care ofera produse de inalta calitate si pentru a iesi in evidenta, trebuie sa aducem mereu ceva nou si inovator. Trendurile in design interior se schimba rapid, iar ceea ce este considerat lux astazi poate fi depasit maine. Este o lupta constanta si o munca zilnica, dar cu profesionalism si dedicare, cred ca o sa reusim sa ramanem unde suntem si chiar sa ajungem mai sus.

15. Cum iti gasesti echilibrul intre viata personala si cea profesionala, avand in vedere ca ambele cer atat de mult din timpul tau?

Tatiana Popescu: Cred ca este intrebarea la care ne gandim cu totii cand vorbim despre antreprenori si cred ca cel mai des intalnit raspuns, in cazurile fericite, este ca atunci cand faci ceea ce-ti place, nu simti ca muncesti. Si totusi, gasirea echilibrului intre viata profesionala si cea personala este o provocare constanta, mai ales intr-un domeniu atat de dinamic si solicitant precum designul interior de lux. Incerc pe cat posibil sa imi stabilesc limite clare, precum orele de lucru definite, spatiul dedicat muncii si deconectarea de la munca. Un lucru foarte important pe care antreprenorii de multe ori il uita, este delegarea sarcinilor. Trebuie sa incurajam autonomia si initiativa. Si foarte important, ca antreprenor si nu mai, sa ne bucuram de activitati relaxante, somn suficient si vacante in care sa te poti deconecta. Nu reusesc intotdeauna tot ce mi-am propus, dar sunt pe drumul cel bun.

16. Ce valori te ghideaza in viata de zi cu zi, atat in afaceri, cat si in viata personala?

Tatiana Popescu: Din fericire, valorile dupa care ma ghidez in viata de zi cu zi, atat in afaceri, cat si in viata personala, sunt interconectate. Etica si transparenta cred ca sunt cele mai importante, deoarece imi place sa construiesc relatii de incredere bazate pe onestitate si transparenta. As mai spune si imbunatatirea constanta care este foarte importanta, deoarece cred ca feedback-ul ajuta intotdeauna si te ajuta sa te perfectionezi atat pe plan personal, cat si profesional.

17. Ai avut vreun mentor sau model care te-a inspirat in parcursul tau profesional?

Tatiana Popescu: In orice domeniu, mai ales cum este cel al designului interior care este unul creativ si dinamic, mentorii fac diferenta. Intr-adevar, am avut un mentor extraordinar in persoana sotului meu. Experienta lui de peste 20 de ani a fost o adevarata comoara pentru mine. Am admirat intotdeauna modul in care sotul meu a abordat lucrurile cu pasiune si dedicare si ma bucur ca l-am avut si il am in continuare alaturi de mine in aceasta calatorie frumoasa. Fiica mea, Anastasia, a devenit rapid un partener de incredere si un adevarat model pentru mine. Cu o minte creativa si o viziune proaspata, ea a adus un suflu nou companiei noastre, mai ales pe zona de marketing si rezidential. Impreuna, formam o echipa puternica si complementara.

18. Cum gestionezi momentele de indoiala, crizele sau esecurile? Care este strategia ta pentru a te ridica si a merge mai departe?

Tatiana Popescu: Chiar daca am construit un brand de succes, momentele de indoiala sau chiar mici crize fac parte din acest parcurs. Insa, am dezvoltat o strategie care ma ajuta sa depasesc aceste momente cu calm si sa revin mai puternica. Primul pas este sa recunosc ca am de-a face cu o provocare. Nu incerc sa o neg sau sa o minimalizez. O accept ca pe o parte integranta a procesului de invatare si crestere. Raman calma, identific sursa problemei, caut solutii si imi adaptez strategia astfel incat sa pot face fata oricarei provocari.

19. Cum te relaxezi dupa o zi lunga si solicitanta? Ce activitati te ajuta sa iti reinoiesti energia?

Tatiana Popescu: Cred ca cel mai mult imi place sa petrec timp alaturi de cei dragi, deoarece ma relaxeaza si ma incarca cu energie pozitiva. Dupa o zi lunga si obositoare, imi place sa citesc si incerc pe cat posibil sa fac si sport, deoarece activitatea fizica te ajuta atat fizic, cat si mental. Te deconecteaza cel mai mult de la o zi lunga.

20. Cum iti definesti stilul personal? Ce inseamna pentru tine feminitatea in afara sferei profesionale?

Tatiana Popescu: Avand in vedere ca lucrez intr-un domeniu atat de vizual si creativ, consider ca stilul meu vestimentar este o extensie a personalitatii mele si a brandului pe care il reprezint. Este elegant, dar confortabil, reflecta atat latura creativa, cat si profesionalismul. Cat despre feminitate, pentru mine aceasta inseamna mai mult decat aspectul fizic. Este o atitudine, o energie si o conexiune cu sinele. Inseamna incredere in mine.

21. Ce inseamna pentru tine fericirea si cum o cultivi in viata ta de zi cu zi?

Tatiana Popescu: Pentru mine fericirea inseamna o combinatie armonioasa intre implinirea profesionala, relatiile cu cei dragi, sanatatea si bunastarea. Incerc sa ma educ sa gasesc bucurie in lucrurile mici in fiecare zi, acea cafea buna pe care o bei, acel zambet pe care ti-l afiseaza cineva, recunostinta, orice. Cumva aceste lucruri mici te ajuta sa ai o zi buna si sa depasesti momentele dificile. Cred ca fericirea noi ne-o facem si depinde foarte mult de cum ne raportam noi la tot ceea ce ne inconjoara.

22. Cum iti mentii creativitatea si inovatia intr-o industrie care se schimba constant?

Tatiana Popescu: Industria designului interior este intr-o continua evolutie, iar pentru a ramane relevant si pentru a oferi clientilor experiente unice, este important sa cultivam constant creativitatea. Eu ma bazez mult pe calatorii si explorare, pe colaborarea cu alti oameni creativi cum ar fi arhitectii si designerii de interior, documentarea, dar si evenimentele de profil. Dintre toate, cred ca cel mai mult calatoriile sunt cele care ajuta, deoarece culturile diferite cu care ma intalnesc ma inspira si imi ofera o perspectiva noua asupra designului.

23. Care este cea mai mare lectie pe care ai invatat-o in cariera ta pana acum?

Tatiana Popescu: Dupa ani de experienta in lumea designului interior. Am invatat multe lectii valoroase, insa cea mai mare lectie este ca succesul intr-un domeniu atat de creativ si competitiv precum designul interior, nu se reduce doar la talentul artistic si la cunostintele tehnice. Este nevoie de o combinatie de pasiune si viziune, flexibilitate, relationare cu oamenii, atentia la detalii si gandirea strategica. Iubesc ceea ce fac si am o viziune clara asupra brandului meu si a valorilor pe care le reprezint, si incerc sa transmit acest lucru si colegilor mei, dar si clientilor, pentru a-i face sa se simta conectati cu brandul.

24. Ce planuri de viitor ai pentru Quadra Casa?

Tatiana Popescu: Intotdeauna am avut o viziune pe termen lung pentru brand si ma bucur sa impartasesc cateva din planurile noastre. Ne dorim sa extindem gama de produse prin includerea de colectii noi textile si accesorii pentru casa, toate in acelasi stil rafinat si elegant care ne caracterizeaza. Vom continua sa investim in tehnologii inovatoare care ne permit sa oferim clientilor o experienta de cumparare personalizata si interactiva. Ne dorim sa devenim un brand lider in domeniul designului interior sustenabil, folosind materiale naturale si ecologice si implementand practici de productie responsabile. Vom continua sa colaboram cu artisti si designeri talentati pentru a crea colectii unice si a ne inspira reciproc si ne vom concentra pe integrarea tehnologiilor inteligente in designul interior.

25. In final, ce sfat ai pentru cei care doresc sa isi amenajeze locuinta in conformitate cu ultimele tendinte, dar care sa ramana totusi atemporala?

Tatiana Popescu: Sa iti amenajezi locuinta dupa tendintele anuale este de multe ori o capcana, deoarece acestea se schimba rapid si te poti trezi in situatia in care ce e de actualitate acum, maine nu va mai fi. Cred ca in amenajarea de interior a unei locuinte, trebuie sa investim intotdeauna in piese de mobilier de calitate, sa alegem o paleta de culori neutra, sa incorporam elemente naturale, sa mizam pe piese statement si sa cream un echilibru. Iluminatul este foarte important asa ca alegeti surse de lumina atat variate, cat si naturale, si artificiale, pentru a crea un ambient placut si versatil. Si in final, creati un spatiu in care sa va simtiti “acasa”!

Mai Multe Articole

O noua editie a Galei Premiilor Real Estate a avut loc pe 2 noiembrie, de
Citeste Mai Mult >>

Cu siguranta, brandul Mirage a devenit sinonim cu inovatia si excelenta in industria designului de
Citeste Mai Mult >>

Asa cum in istoria modei, figuri feminine de o eleganta extrema au devenit modele reprezentative
Citeste Mai Mult >>

PROGRAMEAZA O VIZITA IN SHOWROOM